Fagymentesítés kerti csapokra, ereszcsatornára

SelfTec fűtőkábel, a méretre szabott biztonság

Bosszantó és anyagilag sem kellemes azt tapasztalni, hogy egy-egy kemény tél tönkreteheti a gondosan kialakított víízelvezetési rendszerünket, vagy még rosszabb cső elfagyás következtében, hosszú ideig észre sem vesszük, hogy a vezetékes víz a földbe szivárog.

Extrém időjárási körülmények miatt  – főleg olyan területeken, ahol rendszeresen előfordulnak fagyok – érdemes végiggondolni házunk fagymentesítést, ereszcsatornáink, kerti csapjaink védelmét.

Önszabályozó elektromos fűtőkábeleinkkel a fenti gondok megelőzhetőek, vagyonunk védelmét biztosítani tudjuk.

  • Az ELEKTRA SelfTec® rendszer a fűtőkábelek önszabályozásán alapul.
  • Az ELEKTRA SelfTec® rendszer még a legkedvezőtlenebb téli időben is védi a vízvezetékeket, szelepeket, csatornákat, hengereket és egyéb tárgyakat, amelyek az alacsony hőmérséklet miatt valószínűleg meghibásodnak.

Hogyan működik az önszabályozó rendszer?

Az önszabályozás

A fűtőkábeleknek a az a képességük, hogy megváltoztassák a teljesítményt (hő) a változó környezeti feltételeknek (hőmérsékletnek) kitéve. Az ábra a kábelhőmérséklet és a csővezeték (vízellátás) hőmérséklet közötti összefüggést mutatja be. Miután a rendszer bekapcsolt állapotban van, miközben a cső még mindig hűvös (kék), a fűtőkábel “felmelegszik” és több energiát (piros) szállít. Amikor a cső melegebb, a kábel kevesebb energiával működik és “lehűl”.

Hogyan lehet szerelni az ELEKTRA SelfTec®  rendszert?

Egyszerű összeszerelés

Az ELEKTRA SelfTec® rendszert úgy tervezték, hogy közvetlenül a védett részre, például csövekre, szelepekre vagy csatornákra legyen felhelyezve. A SelfTec® rendszert műanyag termékekre is telepítheti. Az egyéb fűtőkábelektől eltérően az ELEKTRA SelfTec® önszabályozó kábel rugalmas marad még alacsony hőmérsékleten is.

Könnyen eltávolítható. Ha szükség van egy fűtőelem elhelyezésére a cső belsejében, javasoljuk a SelfTec®DW fűtőkábel használatát. A speciális technológiának megfelelően gyártott külső bevonata az ivóvízcsövek  alkalmazásához igazított.

A kábel által kibocsátott hő beállítása automatikus. Ennek köszönhetően a fűtőkábel többrétegű, nem igényel különleges hőszigetelést, pozíciója megváltoztatható.

Az ELEKTRA SelfTec® rendszer működéshez  230 V AC hálózat szükséges.
Mind a szimulált működtetés, mind a gyakorlati tesztek megerősítik a működési kényelmet és a megbízhatóságot.

Az ELEKTRA SelfTec® rendszer biztosítja a csővezetékeket téli működését, védi az épületeket és az értékeket  alacsony téli hőmérsékleteken is.

Telepítse az ELEKTRA SelfTec® készüléket, és elfelejtheti a fagyott csővezetékek és csatornák gondjait a hideg télen!

Milyen méretekben kapható az SelfTec fűtőkábel?

SELFTEC ProTeljesítménySzükséges betápHosszúságBruttó ár / m
Típus(W / m)(W/V = A)(m)(HUF)
STEC 0116W0,070 A / m1 m16000 Ft
STEC 0232W0,070 A / m2 m20 000 Ft
STEC 0348W0,070 A / m3 m24 000 Ft
STEC 0580W0,070 A / m5 m31 000 Ft
STEC 07112W0,070 A / m7 m37 000 Ft
STEC 10160W0,070 A / m10 m47 000 Ft
STEC 15240W0,070 A / m15 m59 000 Ft
STEC 20320W0,070 A / m20 m82 000 Ft

Tovább a fűtőkábelekhez!